Nool.hu podcast

2023.11.09. 06:50

Egyre több fiatal Salgótarjánban szerzi meg a diplomáját (podcast)

Évről évre egyre több fiatal dönt amellett, hogy Salgótarjánban szeretne diplomát szerezni, erre pedig az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely által immár 6 éve újra lehetőségük is van.

Angyal Eszter

Székyné dr. Sztrémi Melindával, a salgótarjáni intézmény igazgatójával beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mostanra minden jel arra utal, hogy egyre több fiatal dönt úgy, hogy kollégium- vagy albérletkeresés, és a túlnyüzsgő nagyvárosokban való boldogulás helyett szeretne inkább a szülőföldjén, otthonához közel, azaz itt Nógrád vármegyében diplomát szerezni. Az Óbudai Egyetem azzal, hogy 2016-ban létrehozta új telephelyét Salgótarjánban, s 2017-től pedig már fogadják is a hallgatókat, minden feltételt megteremtett mindehhez. 

Jelenleg gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, villamos-üzemmérnöki, továbbá mérnökinformatikus szakon – utóbbi nappali duális képzésben is elérhető a nógrádi vármegyeszékhelyen –, szerezhetnek végzettséget helyben a hallgatók, az érdeklődés pedig szerencsére évről évre emelkedik a salgótarjáni intézmény vonatkozásában, ami mindenképpen bizakodásra ad okot a fiatalok „itthon tartásának” tekintetében, ami mind a város, mind a megye vonatkozásában pozitív jelentőséggel bír. 

A Hír FM és a nool.hu közös műsorában a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatójával, Székyné dr. Sztrémi Melindával beszélgettünk a kitűzött célokról, a képzésekről, a lehetőségekről, valamint a további fejlődésre vonatkozó jövőbeli tervekről is:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában