Hulladékgyűjtés

2023.11.14. 07:36

Egy teherautónyi szemetet szedtek össze a Közút nógrádi munkatársai

A hagyományoknak megfelelően a napokban is összegyűltek a Közút munkatársai és összeszedték az eldobált hulladékot az utak mentén.

Nagy Orsolya

Nógrád vármegye úthálózatának egyik központi ütőere a 21-es számú főút, amelynek egyik legforgalmasabb, úgynevezett hollókői csomópontjában folyamatosan szembesülünk az illegális hulladéklerakás problémájával – fogalmazott Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Hozzátette: a szemetelés visszaszorítása érdekében már vadkamerákat is kihelyeztek, azonban úgy tűnik még ez is kevésnek bizonyul.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának munkatársai rendszeresen szerveznek hulladékgyűjtési akciókat, amely során a központban tevékenykedő kollégák besegítenek a fizikai dolgozóknak egy-egy útszakasz megtisztításában. A napokban sem volt ez másként, amikor híd-, gépész-, forgalomtechnikai-, továbbá környezetvédelmi mérnök, megyei beszerző és menedzserasszisztens is sárga ruhát húzott és néhány óra alatt egy egész teherautónyi hulladékot gyűjtött össze – mondta Lehel Zoltán.

Az igazgató arra is kitért, hogy a munkálatokat követően a közút munkatársai szűkebb hazánk egyik legszebb részében gyönyörködhettek, hiszen a csomópontot egyik oldalról a Mátra, míg a másikról a Cserhát veszi körbe. Ilyen környezetben az ember még inkább elgondolkozik, mi késztet egyeseket arra, hogy zsákszám dobálják el a szemetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában