Gyakorlat

2023.11.22. 15:26

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők közös gyakorlatot tartottak a szlovák partnereikkel

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők a közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy a közös mentési gyakorlatot tartottak az együttműködő partnereikkel, a Losonci Járási Tűzoltó Szövetséggel és a Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel a napokban Balassagyarmaton.

Lászlók Judit

Mint írták: ennek során a városi környezetben, a romosodott épületekben előforduló mentési feladatokat igyekeztek minél jobban elsajátítani. 

„Ennek keretében gyakoroltuk a légzőkészülékben és a füsttel, sűrű porral telítődött helyiség látási viszonyait imitáló, elhomályosított maszkban történő mozgást, a sérültek felkutatását és kimentését, valamint a mentőállvány használatát. A képzés fontos célja volt, hogy minél jobban megismerjük egymás munkamódszereit, mentési eljárásait, szakmai fogásait” – olvasható a bejegyzésben, amelyben végül kitértek arra is, hogy a gyakorlat lebonyolításához a Visegrádi Alap nyújtott anyagi támogatást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában