Márton-nap

2023.11.13. 16:16

Az eső ellenére is megtartották a lámpás felvonulást Mátranovákon

A kedvezőtlen időjárás ugyan arra kényszerítette a mátranovákiakat, hogy a hagyományos szabadtéri Márton-napi programot a művelődési házba tartsák meg, de a helyiek az esős idő dacára sem mondtak le a lámpás felvonulásról.

Gulyás Edina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték a hagyományápoló programot, azonban a tervektől eltérően a Május 1. Művelődési Ház udvara helyett az intézményben tartották meg a Márton-napot, amelyen libazsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral várták az érdeklődőket. A délutánt a helyi óvodások és általános iskolások műsora színesítette, a libaszépségversenyre pedig számos, különféle technikával készült, ötletes alkotás érkezett. Voltak rajzok és festmények, üvegből készült lámpás, illetve tojástartóból, papírból és műanyagflakonból kialakított liba is akadt. A lámpás felvonulás az eső ellenére sem maradt el, esernyővel és világító lámpásokkal felvértezve indultak sétára a településen a résztvevők.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában