Városnézés

2023.11.14. 06:55

A francia színésznő figyelmét is felkeltette Balassagyarmat – visszatér a városba

Nemrégiben az Ipoly-parti városban járt a francia származású Hamdaoui Sabrina színésznő, producer és nem utolsósorban nemzetközi jogi és biztonsági cégek ügyvezetője. Balassagyarmati stúdióban készíti legújabb dalát, emellett üzleti szemmel is bejárta a környéket.

Nool.hu

Sabrina még télen visszatér a városba, hogy befejezze a stúdiómunkákat

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

Sabrina több milliós követői táborral van jelen a francia hírességek sorában. Jelenleg a Riviérán, Mentonban él, Monaco mellett, de a munkája miatt sokat utazik a világban, különösen Dubaiban, ahová hamarosan költözését is tervezi. 

– Egy alkalmazást indítottam 14 nyelven, amely a magánszemélyeket szakemberekkel hozza kapcsolatba éjjel-nappali időpontegyeztetéssel, szeretném ezt Dubaiban is kifejleszteni. A másik cégem, a „by hamdaoui Sabrina” pedig Párizsban működik, több márkát is létrehoztam, emellett színésznő és producer is vagyok. Nemrégiben neveztek ki ügyvezető igazgatónak egy nemzetközi üzleti joggal és biztonsággal foglalkozó cégnél – árulta el portálunknak Sabrina.

Az üzletasszony hobbija az éneklés, több éves barátság köti össze Rédei Renivel, a Megafon Rádió műsorvezetőjével, ezért úgy döntött, hogy itt az ideje Balassagyarmatra látogatni és elkészíteni legújabb dalát Ember Péter stúdiójában. – Úgy gondoltam, hogy a stúdiómunkák mellett ez egy jó lehetőség arra is, hogy felfedezzem Magyarországot és annak kultúráját, hagyományait, barátságos embereit – fogalmazott Sabrina.

Balassagyarmaton járt a Palóc Múzeumban, a Jagyutt cukrászdában, a városi könyvtárban, a művelődési központban, az 1. Kerékpármúzeumban, továbbá több emberrel beszélgetett a település gazdaságáról is. – Ez egy határváros, akárcsak az, amelyben 25 éve élek, és amely két országgal, vagy inkább egy országgal és egy hercegséggel, Olaszországgal és Monacóval határos. Beszéltem a kulturális vezetőkkel és végigjártuk, hogy melyek lehetnek azok a területetek, amelyeken beindulhatna a város élete és a turizmus. Mindig vannak ötleteim és projektjeim – tette hozzá a francia híresség.

A várost első pillantásra festői jellegéért és történelmi szépségéért dicsérte. Részt vett Balassagyarmat Barátainak Találkozóján és nokedlit is készített, majd magyar zenére táncolt.

A főutcában is lát lehetőséget

– Nagyon tetszett a belváros, igazi kincs. Láttam, hogy sok pazar, impozáns épületet felújítottak és laknak is bennük. Egy igazi gyöngyszem, amely méltán büszkélkedhet a múltjával, ugyanakkor nyitott a jövőre. De van a városnak néhány elhanyagolt épülete és utcája, amely még mindig a régi politikai múltat idézi– tért ki rá Sabrina.

Kiemelte, hogy a főutcában látja azt a lehetőséget, amely a kulturális élet színtere lehetne, itt folytatná a felújításokat, befektetőket keresne, egy kis sétálóövezetet alakítana ki üzletekkel, amelyek akár hétvégén is nyitva lennének. 

– Meglepődtem, hogy a főutcán zárva vannak a boltok hétvégén. Helyszínt kell kialakítani a lakosoknak és a turistáknak a pihenésre, teázókban, tradicionális magyar éttermekben látom a lehetőséget. Több olyan rendezvényt szerveznék, amely a fiatalokat célozza meg, például koncerteket, akár szabadtéren is. A hangulat és a barátságos helyiek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban különleges hely legyen – mondta el Sabrina.

A hagyományok és az innováció kéz a kézben járnak

A színésznő hozzátette, hogy a városnak nem csupán a múltja, hanem a jelenében betöltött szerepe is figyelemre méltó.
– Balassagyarmat egy olyan hely, ahol a hagyományok és az innováció kéz a kézben járnak. Látni a város fejlődését és a helyiek elkötelezettségét a közösségük iránt – hangoztatta Sabrina.

Még télen visszatér a városba, hogy befejezze a stúdiómunkákat és nem csak Balassagyarmatot, hanem a környező településeket és nevezetességeket is látni szeretné. 

– Ha legközelebb visszajövök, újból akarok majd nokedlit készíteni, mélyebben megismerkedni a város és a megye történelmével, valamint szeretnék minél több emberrel beszélgetni, hogy komplex képet kapjak Nógrádról – emelte ki a francia híresség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában