Vadmentés

2023.10.29. 18:55

Villanypásztor ejtette csapdába a dámszarvast Vizslás közelében (fotók)

Villanypásztor vezetékébe csavarodott dámszarvast mentett kollégánk vasárnap Vizslás környékén.

Gulyás Edina

Rengeteget szenvedett az állat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Még tart a dámok barcogása, így a kellemes őszi, napsütéses időt kihasználva fotózni indult Hüvösi Csaba fotóriporter kollégánk vasárnap délután. A Csente Vadásztársaság területén, Vizslás-Újlak közelében barangolt, amikor megdöbbenve tapasztalta, hogy egy dámbika agancsa belecsavarodott a területen lévő villanypásztorba. A vad minden erejével próbált kiszabadulni, de a próbálkozása sikertelen volt. 

– Kolleth Csaba hivatásos vadászt sikerült elérni telefonon, aki rövid időn belül megérkezett és az ő iránymutatása mellett, együttes erővel sikerült kiszabadítanunk a szarvast – fogalmazott Hüvösi Csaba.

Alaposan belegabalyodott az állat
Alaposan belegabalyodott az állat 
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Nool

Mint mondta, az oldalára fektették a vadat, így sikerült a vadőrnek körülbelül öt perc alatt, szakszerű módon megszabadítani „szorult helyzetéből” az állatot. Miután ez megtörtént, a dám még hosszú percekig mozdulatlanul feküdt, annyira ki volt merülve, majd összeszedte erejét és eltűnt a fák között. 

– Kolleth Csaba véleménye szerint, az eset akár az állat pusztulásával is végződhetett volna – közölte kollégánk, aki nagyon örült, hogy sikerült a tragikus végkimenetelt elkerülni.

Segítség nélkül semmi esélye nem lett volna a szabadulásra
Segítség nélkül semmi esélye nem lett volna a szabadulásra
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában