Felajánlás

2023.10.25. 12:28

Tesznek a tiszta levegőért – hatvan darab facsemetét adományozott a mátranováki egyesület

Facsemetéket adományozott a mátranováki egyesület.

Gulyás Edina

Hatvan darab fenyőcsemetét kapott ajándékba a mátranováki Asztma-LÉT Egyesület egy salgótarjáni kertészettől. A tűlevelűket civil szervezeteknek, óvodáknak, iskoláknak, idős otthonoknak ajánlotta fel a szervezet. 

– Az asztmával és más tüdőbetegséggel küzdők számára hatványozottan fontos a tiszta levegő. Ezért a faültetés népszerűsítése és támogatása magától értetődő feladat számunkra, amit egyesületünk alapszabályába is belefoglaltuk – tájékoztatott Licskóné Balogh Sarolta, az egyesület elnöke. – Természetesen környezetünk megóvása is fontos szempont volt, amikor megkerestem a salgótarjáni kertészetet. Annak vezetősége igent mondott a kérésre, és hatvan darab fenyőcsemetetét adományoztak számunkra. 

Mint mondta: a fákat Nógrád megyei civil szervezeteknek, időskorúak otthonának, bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak és közintézményeknek ajánlották fel. A csemeték jelentős része már elkelt, de néhányat még el lehet vinni az egyesület mátranováki székhelyéről. A fenyőkből jutott Bátonyterenyére, Etesre, Pásztóra, Mátranovákra és Mátraszelére is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában