Program

2023.10.10. 15:38

Szüreti témadélutánon vehettek részt az érsekvadkerti iskolások

Az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Napközis munkaközösségének szervezésében Szüreti témadélutánon vehettek részt az iskola alsós tanulói a napokban.

Lászlók Judit

Finomságokban sem volt hiány a szüreti témanapon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A gyermekek több állomást meglátogatva, játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a szüret, a szőlőfeldolgozás témakörével. Amíg az egyik állomáson hullahoppkarikákból egy szőlőfürtöt kellett összeállítaniuk, és az elgurult szőlőszemeket – labdákat – összeszedniük, addig a Tájházban megismerték a szüreti eszközöket és a borkészítés folyamatát is. A megszerzett tudásukról a szüreti totóban adhattak számot. 

Aztán egy másik feladatban az őszi kirakó darabjait illesztgették. Az ügyességüket és a gyorsaságukat pedig az akadálypályán tehették próbára. A pörgős táncház után a napközis csoportok diákjai bemutatták madárijesztőjüket és előadták dalos, verses produkcióikat is. A nap végén pedig a jól megérdemelt jutalom sem maradhatott el. A szervezők az oklevél mellett finom süteménnyel és gyümölcslével jutalmazták a csapatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában