Megemlékezés

2023.10.23. 19:29

Szakmai díjakat is átadtak Balassagyarmaton nemzeti ünnepünkön

Balassagyarmaton is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 67. évfordulójára emlékeztek hétfőn. A Bajcsy úti ünnepséget követően képviselő-testületi ülés keretében átadták a város idei évi szakmai díjait, valamint Balassagyarmat Jó Tanulója, Jó Sportolója elismeréseket is.

Lukács Zsófia

Átadták a város idei évi szakmai díjait is

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

– Sose felejtsünk el különbséget tenni hősök és gyilkosok között. Utóbbiakat megvetés, előbbieket pedig dicsőség illeti. Sose felejtsünk el különbséget tenni a közösséget biztonságban építeni szeretők, és az alattomos ideológiák mögé bújva, a világot, Európát vagy az országot móresre tanítani akarók között – mondta el Csach Gábor polgármester a Bajcsy-Zsilinszky utcai ’56-os emlékműnél.

Kiemelte: minden hangos és szenvedélyes vitáink ellenére – méltón városépítő elődeinkhez – mi gyarmatiak sose felejtsük el, hogy a dolgunk saját közösségünk békés gyarapítása és boldogítása! – Balassagyarmat jó hely, d továbbra is mindannyian azon dolgozzunk, hogy még jobb legyen itt élni! – fogalmazott a polgármester, aki beszédében felidézte a helyi '56-os tragikus eseményeket és a hősies tetteket is.

A jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Ezt követően a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait. Az eseményen közreműködött a Balassagyarmati Dalegylet, Fábry István, Majoros Tamás, Csallóné Majoros Zsóka és Bartos Evelin. A megemlékezést követően a résztvevők átvonultak a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba, ahol ünnepi képviselő-testületi ülés keretében átadták a város idei évi szakmai díjait, valamint Balassagyarmat Jó Tanulója, Jó Sportolója elismeréseket. A kitüntetéseket Csach Gábor, a város polgármestere és Huszár Péter alpolgármester nyújtotta át.

Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa díjban részesült Erdélyi Éva, a helyi Cseperedő Tagóvoda pedagógusa, Garamvölgyi Attiláné, a Dózsa György Általános Iskola intézményvezető-helyettese, tanítója és dr. Kovács Győzőné nyugdíjas igazgatóhelyettes, pedagógus.

A Balassagyarmat Kultúrájáért díjat Pásztor Sándorné nyugalmazott pedagógus, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Nógrád Megyei Tagozatának elnöke vehette át.

Balassagyarmat Egészségügyéért díjat kapott dr. Rencz László, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Neurológiai és Stroke osztályának főorvosa, valamint Fodor Zsuzsanna, szintén a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Krónikus Pulmonológiai osztályának főnővére.

Balassagyarmat Sportjáért díjban részesül Borda Zsolt csoportos fitness instruktor, személyi edző és Ibrányi Attila hegyikerékpáros.

Idén a Balassagyarmat Szociálpolitikáért díjat Gulyás Szandra, az Szent Erzsébet Idősek Otthona ápoló-gondozója és Vargáné Slezák Csilla, szintén ezen intézmény szakácsa vehette át.

Balassagyarmat Közbiztonságáért díjat Podholiczki Erik, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó alezredese, iparbiztonsági felügyelője érdemelte ki.

A Balassagyarmat Jó Tanuló és Jó Sportolója díját Balázs Levente, Bartos Evelin Anna, Borda Zoé, Imre Roland, Kállai Dávid, Kardos Ákos, Ódor Barnabás, Pásztor Ajsa, Pásztor Alíz, Reznicsek Luca, Rottenbacher Amina, Szádóczki Emma, Szorg Lara, Takács Csenge, illetve Uram Kristóf vehette át.

A díjak átadása után kiemelték a város azon polgárait is, akik idén megyei és országos elismerésben részesültek. Végül Csach Gábor lezárta az ünnepi képviselő-testületi ülést. Zongorán közreműködött Chomát Dalibor és Szalay Demeter Mózes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában