Diákcsere

2023.10.17. 11:27

Spanyol diákok érkeznek a salgótarjáni gimnáziumba

Újabb Erasmus diákcsere valósulhat meg a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban.

Nool.hu

Újabb diákcsere program valósulhat meg a Bolyaiban

Forrás: Beküldött

A Bolyai János Gimnázium idén ismét támogatást nyert az Erasmus+ KA1-es pályázati kategóriában. Az intézmény portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a projektben a tanárok továbbképzése mellett egy diákmobilitás is megvalósul a spanyolországi Segorbe városában található testvériskolájukkal.

"A cserében tíz magyar és tíz spanyol diák vesz részt Bagyinszki Boglárka és Szabóné Básti Csilla tanárnők vezetésével. A spanyol diákok rövidesen érkeznek iskolánkba egy hétre. Mivel a projekt témája a természeti értékeink kölcsönös megismerése, így ilyen témájú foglalkozásokon vesznek részt a tanulók az iskolában. A közös nyelv az angol" – tájékoztattak. 

Mint írták: emellett kirándulásokat és játékos feladatokat, kalandokat is szerveznek. A magyar diákok majd jövő áprilisban utaznak ki a Valencia közelében található kis középkori városba. A bolyais diákok és szüleik már nagyon készülődnek a vendégfogadásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában