Felújítás

2023.10.03. 08:00

„Menekülőutat” korszerűsít önerőből a rétsági önkormányzat

Az ősszel esedékes városkarbantartási munkálatok során korszerűsíti a Radnóti és a Petőfi utcák közötti átkötőszakaszt a rétsági önkormányzat.

Hegedűs Henrik

A Radnóti utca leterheltségét is csökkenti majd a mostani burkolati felújítás

Forrás: Nool

Fotó: Hűvösi Csaba

A nyugat-nógrádi járási székhelyen, az egykori honvédségi laktanya északi szélén, az úgynevezett „négyszázas” atlétikai kocogópálya és játszótér, illetve a város szabadidőparkja, a Hunyadi-liget környékén található a Radnóti és a Petőfi utcák között egy egyelőre igencsak leromlott burkolatú szakasz, amit viszont igen gyakran használnak a helybeliek.

– Egyfajta kerülő jellegű „menekülő útvonalnak” is tekinthető ez a rész – indokolta a felújítás szükségességét Mezőfi Zoltán, a város polgármestere. – Akik Balassagyarmat-Nagyoroszi felől érkeznek hozzánk, és például az egészségügyi járóbeteg-ellátó központba igyekeznek rendelésre, vagy vizsgálatra, előszeretettel kerülik ki a település zsúfolt központját, és ilyenkor a Mező, a Jókai és a Petőfi utcákon keresztül érik el gépjárművel a régi katonai bázison lévő létesítményt. Éppen ezért határoztuk el előzetes lakossági felmérés, valamint a képviselő-testület tagságán belüli egyeztetést követően, hogy az idei városkarbantartási korszerűsítési tervbe feltétlenül belevesszük a Petőfi és a Radnóti út közötti mintegy száz méter hosszú, igen gyatra állapotú szakaszt.

A polgármester hozzátette: hamarosan megnyitja kapuit az új tanuszoda, és ennek a megközelítése a kivitelezés következtében jóval könnyebben elérhetővé válik majd, nem beszélve arról, hogy a Radnóti utca burkolata sem éppen a legkiválóbb, felettébb kímélni kell, és várhatóan a felújítás után a terhelése is csökken majd. A munkálatok előreláthatólag  még ebben az évszakban befejeződnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában