Nool.hu videó

2023.10.12. 17:28

Kettős jubileumot ünnepeltek a salgótarjáni Baglyaskő Időskorúak Otthonában (videó)

Kettős évfordulót ünnepeltek ma a Baglyaskő Időskorúak Otthonában. Az intézmény Füleki úti telephelye 30 éve fogadja a szépkorúakat, a Petőfi úti épületet pedig 15 éve adták át.

Gulyás Edina

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte az idősek otthona

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Kettős születésnap adott okot az ünneplésre ma a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Baglyaskő Időskorúak Otthonában. Az intézmény Füleki úti telephelye 30 míg a Petőfi úti székhelyintézmény 15 éve fogadja a lakókat.

– A naptárban vannak piros betűs ünnepek, azonban olyan napok is, amelyek nincsenek megjelölve, de fontosak egy-egy közösségnek – fogalmazott a köszöntőjében Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – A közelmúltban ilyen volt az idősek világnapja, ennek alkalmából megköszönjük azok munkáját, akik felépítették az országot, felnevelték a fiatalokat, erőt és hitet adtak, megteremtették a béke lehetőségét. 

Sok szeretettel ápolják a dolgozók az otthon lakóit Fotó: Hüvösi Csaba

A honatya arra is kitért: a mai nap sincs pirossal jelölve a naptárban, mégis érdemes az ünneplésre. A Baglyaskő Időskorúak Otthona Füleki úti telephelye 30 éve, a Petőfi úti pedig 15 éve nyitotta meg kapuit. Ezt követően azt is felidézte, hogy a baglyasi városrészben lévő épületet 2008-ban adták át, ezen alkalmon képviselőként állt ugyanezen a helyen. Akkor a megyei önkormányzat fenntartásában működött az otthon, amelynek beköltöző lakói és az itt munkát vállalók is örömmel fogadták megnyitását. 

– Az intézményben élők mindig tisztességes ellátást kaptak, a dolgozók otthonos környezetet és tartalmas mindennapokat biztosítanak számukra – hangsúlyozta Becsó Zsolt. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepvállalása is köszönetet érdemel, a szervezet 6 éve vette át a fenntartást.

A két telephelyet már hat éve a Máltai Szeretetszolgálat működteti

A megjelenteket Brahó Zsuzsanna, a szeretetszolgálat Észak-magyarországi régióvezetője is köszöntötte. Mint mondta, a salgótarjáni időskorúak otthonának két telephelye 6 évvel ezelőtt került a szervezet kötelékébe. Akkor mindkét fél tartott a változástól, azonban bízik abban, hogy a fenntartóváltás jó irányban változtatta meg az intézményben élők és dolgozók mindennapjait. 

– A Máltai Szeretetszolgálat számára egy fénypont lett a nógrádi megyeszékhely és az itt működő idősek otthona. Nagyon örülünk annak, hogy a lakók éltébe is elhozhattuk a szeretetszolgálat szellemiségét – fejtette ki Brahó Zsuzsanna. 

A programot színes műsorösszeállítás zárta, amelyben a gondozottak és a dolgozók is szerepet vállaltak
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A rendezvényen Pál Cecília intézményvezető is megosztotta ünnepi gondolatait. Úgy fogalmazott: számomra ez a nap azért is nagyon fontos, mert éppen tíz éve vezetem az idősek otthonát. Ez idő alatt hosszú utat tettünk meg kollégáimmal, azonban mindig az itt élők szeretetteljes ápolását tartottuk szem előtt. Szívünkbe zártuk az időseket.

– Számomra nem volt nehéz átvenni a Máltai Szeretetszolgálat szellemiségét. A hit és a szeretet fontosságát közvetítjük a lakók és a hozzátartozók felé is – közölte az intézményvezető, majd emléklapot adott át Nógrádi Vilmosnak, a Füleki úti telephely és Jusztin Andreának, a Petőfi úti otthon legrégebben beköltözött lakójának. 

A napot születésnapi torta édesítette meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában