Medveészlelés

2023.10.24. 13:55

Ismét medvenyomot fotózhattak Nógrádban – Litke környékén kapták lencsevégre

A kedd reggel készült fényképek tanúsága szerint medve tartózkodhat a Litke környéki erdőkben.

Gulyás Edina

– A kedd reggel készült fénykép alapján a litkei erdőtömbünkben esetleg medve tartózkodhat – adta hírül közösségi oldalán az Ipoly Erdő Zrt. Kelet-Cserháti Erdészete. A bejegyzésben felhívták a környékbeli erdőkben látogatást tervezők figyelmét a nagyragadozó esetleges jelenléte okozta veszélyre is. 

Egyre több nógrádi településről jelentettek medveészleléseket az utóbbi időben. Kirándulók, túrázók, erdőben gombák után kutató helyiek örökítették meg a nagyvadak nyomait, de vadkamera is rögzítette már a jelenlétüket, sőt, Etes környékén videót is sikerült készíteni egy egyedről a közelmúltban.

Korábban Heltai Miklós, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója úgy nyilatkozott: – Nem vagyunk medvés ország, viszont várható, hogy egyre gyakrabban bukkan fel vármegyénkben is nagyvad, érdemes erre felkészülni nemcsak a túrázóknak, de a terület kezelőinek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában