Rekordhal

2023.10.18. 21:14

Húsz kilogrammos amurral döntött tórekordot a horgász Maconkán

Tórekordot döntött az a horgász, akinek a napokban néhány dekagramm híján egy húsz kilogrammos amur akadt a horgára Maconkán.

Veres Edina

Új faj szerinti abszolút rekordhalat emelt a partra a napokban egy horgász Maconkán. A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal számolt be arról, hogy a vízterületen folytatódik a nagy halak időszaka, ugyanis továbbra is egyre több és szebb méretes fogás kerül ki a tórendszerből. 

A bejegyzésből továbbá az is kiderült, hogy ez alkalommal az amur új abszolút tórekordját Szűcs Gábor emelte a partra a napokban a Rekord-tavon. A horgászra a pecázással töltött délután során mosolygott rá a szerencse egy 19,97 kilogrammos, egy méter hosszú és 68 centiméter körátmérővel rendelkező kopoltyús képében. A korábbi amur-rekord egy 19,65 kilogrammos, 98 centiméter hosszú hal volt, amelyet Répás Balázs még tavaly augusztus közepén akasztott horogra. Ezt követően Brunda Martin idén szeptember 6-án egy pontosan ugyanakkora súlyú, és 103 centiméter hosszú példányt fogott ki, amely amurral rekordot állított be.

A posztban arra is kitértek, hogy a képelemzések alapján a fent említett két hal biztosan nem azonos, illetve az illetékesek abban is biztosak, hogy a tórendszerben 20 kilogrammon felüli példányok is élnek. Mint zárásként írták: Maconkán az amur csak 3-5 százalékot képvisel a pontyokhoz viszonyítva, ezért kevesen horgásznak rá célzottan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában