Tapasztalat

2023.10.15. 11:25

Hivatástudatból jeles – gyermekotthonban jártak a gyarmati diákok

A Reménysugár Gyermekotthonban zajló szakmai munkába nyerhettek betekintést a jövő pedagógiai munkatársai, a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola tanulói Balassagyarmaton.

Lukács Zsófia

A Reménysugár Gyermekotthonban zajló szakmai munkába nyerhettek betekintést a jövő pedagógiai munkatársai

Forrás: Facebook

– Iskolánk 11/P. osztályos pedagógiai munkatárs szakos tanulói emlékezetes szakmai látogatást tettek a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonban. A két intézmény közötti szoros kapcsolatnak és Csiki Andrea kolléganőnk szervezőmunkájának köszönhetően a diákok bepillantást nyerhettek egy különleges kis világba, ahol a mindennapok során szavakkal nehezen leírható pedagógiai-pszichológiai munka folyik – osztotta meg a hírt az iskola a közösségi oldalán.

A tanulók is szavakba öntötték a csillogó szemmel előadott élményeiket. 
– Amikor bementünk a gyerekekhez, öröm és szomorúság, kettős érzése lett úrrá rajtam, mert nagyon aranyosak voltak, és sajnáltam is őket. Szívesen elmennék nekik segíteni önkéntes alapon, annak ellenére, hogy az 50 órás közösségi szolgálatot már teljesítettem. Fájó szívvel jöttem el, mert az egyik csecsemő nagyon a szívemhez nőtt, el sem tudom mondani, mit éreztem, amikor rám nézett – mondta el Sinkó Natália.

Kovács Natália úgy fogalmazott: már nagyon várta, hogy ellátogassanak a gyermekotthonba, bár legbelül félt attól, hogy mennyire fogja majd megérinteni mindez. Bevallása szerint, a látogatás még jobban ráébresztette arra, hogy úgy kell elfogadni mindenkit, ahogy van.

Sinkó Enikő pedig a gyermekotthon dolgozóit méltatta: a gondozónők kedvesek voltak, mind velünk, mind pedig az ott elhelyezett csemetékkel. Látszott rajtuk, hogy elszántan végzik munkájukat és, hogy nem bánják, hogy ezt a hivatást választották. 

Antal Anett hangsúlyozta: nagyon tetszett neki a látogatás, szívesen visszamenne segíteni. Jó volt látni, hogy a körülményekhez képest a gyermekek nincsenek elhanyagolva és a gondozónők amennyire csak lehet igyekeznek jó körülményeket teremteni nekik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában