Rendezvény

2023.10.08. 10:26

Főzéssel és vetélkedőkkel zajlott a nagylóci családi nap

A közelmúltban közösségi összefogással szervezték meg a nagylóci sportnapot. Számtalan színes program és helyben készült finomságok várták a látogatókat.

Lukács Zsófia

Jól érezték magukat a látogatók

Forrás: Beküldött fotó

Közös főzéssel indult a családi rendezvény Nagylócon. A helyi egyesületek gulyáslevest, laskát, halászlevet, disznótoros káposztát és szarvaspörköltet is készítettek. A sportvetélkedők a salakpályán zajlottak, ahol sörösláda tartás, zsákhordás, karhajlítás franciarúddal, autóhúzás kötéllel, traktor gumi forgatás és malomkő dobás versenyszámban mérhették össze erejüket a lakosok. 

A sportcsarnok emeletén sakkversenyt is rendeztek, ahol Gyebnár Gyula mesterjelölt 10 ellenféllel sakkszimultánt adott. Ezután kihirdették a Lóci Erőpróba nyerteseit, az első három helyezettet értékes ajándékcsomaggal díjazták.  Az eseményt Lászlók Judit, a rendezvény egyik szervezője nyitotta meg. – Mint tudják, a közösségünk életében az egyik legfontosabb esemény, a sok-sok éven át megrendezett Nagylóci Szüreti Felvonulás, sajnálatos módon pénzügyi forrás hiányában idén elmaradt. Ezért néhányan megosztott felelősséggel, név szerint Kasza Blanka, Hegedűs Márk, Kozma Tibor, Gazsi Károly és jómagam, Lászlók Judit szervezésével, valamint a falu támogatásával úgy döntöttünk, hogy közösen rendezünk a nagylóciaknak egy családi- és sportnapot – hangsúlyozta Lászlók Judit.

Hozzátette, hogy  kis faluban rögtön megmutatkozott az összefogás és szinte az egész nappal kapcsolatos kezdeményezést felkarolták a helyiek. Több civilszervezet jelezte, hogy szívesen főzne az eseményen, aztán folyamatosan érkeztek a pénzbeli hozzájárulások is, a különböző felajánlások.

A színpadon kulturális előadásokat láthatott a közönség, többek között a szécsényi Palóc Néptáncegyüttest és helyi előadókat. Végül Dj Danny Ground gondoskodott a jó hangulatról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában