Emléktábla

2023.10.20. 17:34

Emléktábla őrzi a kazári bányásztevékenység egy évszázados múltját (fotók)

Emléktábla- avatással és emléküléssel ünnepelték péntek délután Kazáron a település bányászati tevékenységének 100 éves múltját a helyi kultúrházban.

Veres Edina

Az Úr áldását kérték az emléktáblára

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A község önkormányzata, a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület, a Szent Ilona Katolikus Egyesület, valamint a Kulturális és Környezeti Értékvédő Egyesület által szervezett „Száz éves a kazári bányatelep” című programot a Bányász-Kohász Fúvószenekar műsora indította. Ezt követően Fekete Roland plébánia kormányzó kérte a kultúrház mellett elhelyezett emléktáblára az Úr áldását, majd a megjelentek egyebek mellett Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark nógrádi Prima-díjas geológusának előadását hallgathatták meg, valamint megismerhették Kazár bányatelepének 100 évét Szabó Imréné, a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület elnöke tolmácsolásában. Az emlékülésen bányászdalok is felcsendültek a Kazári Népdalkörnek köszönhetően, végül a rendezvényt vendéglátás és kötetlen beszélgetés zárta.

A részletes tudósítással később jelentkezünk, addig is elhoztuk az ünnepségen készült képeket:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában