Önkéntes színezés

2023.10.17. 13:49

Diákokkal varázsolták színessé a rónabányai művelődési házat (fotók)

A Rónabányai Baráti Kör elhivatott a több mint 100 éves múlttal rendelkező, évtizedeken át a bányásztelepülés kulturális központjaként szolgáló művelődési ház folyamatos fejlesztésében.

Palchuber Kinga

A „Színezzük ki Salgótarjánt” című programnak köszönhetően a művelődési ház homlokzata tájba illő, egyedi megjelenést kapott. Horváthné Ricler Judit, a Rónabányai Baráti Kör vezetője portálunkkal közölte: a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és a Rónabányai Baráti Kör alkotta kreatív csapat kilenc alkalommal összesen 113 munkaóra alatt nagyszabású és látványos munkát végzett Kele Szabó Ágnes irányításával és aktív közreműködésével.

– Októberben fejezte be a lelkes csapat a múlt évben megkezdett alkotómunkát. Az attraktív kivitelezés második ütemét többen segítették, hiszen a festés alapjául szolgáló falfelület mérete is óriási kihívást jelentett, melynek megoldásához a helyi építőipari vállalkozók a megfelelő építéstechnikai és biztonsági eszközeikkel nyújtottak segítséget. A logikusan felépített koncepció elérte a célját, és megvalósulhatott a látványtervben digitálisan ábrázolt elképzelés – tette hozzá az elnök.

Kiemelte: a madáchos diákok és tanáruk munkájának köszönhetően harmonikus, a természettel összhangban álló látvány fogadja a Rónabánya és környékére érkező turistákat, a hétvégeken a területre látogató salgótarjáni természetbarátokat, és természetesen az ott élő családokat. A Rónabányai Baráti Kör nem titkolt célja, hogy a helyi lakosság és a természetet szerető, túrázni kedvelők számára is élhetőbbé tegyék ezt a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező településrészt. Az elnök ismertette azt is, hogy a Rónabányai Baráti Kör lokálpatrióta tagjai kihívásnak tekintik a szűkebb környezetük „szépítését”, melyért önzetlenül, lépésről lépésre tesznek is. 

Igazi alkotóműhely született
Kele Szabó Ágnes kreatív ötleteivel és aktív részvételével igazi alkotóműhelyt hozott létre a madáchos diákokkal, akik a Rónabányán eltöltött idő alatt megismerkedhettek a település bányász múltjával is. A közösségi munka, a fiatalok bevonása a közösségi életbe, régi és új kapcsolatok alakítása erősíti a helyi identitást, sarkalja a térségben élők motiváltságát. A munkában Kele Szabó Ágnes művésztanár mellett részt vettek a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanulói – Balavaider Britta, Király Virág, Repcsák Brigitta, Szűcs Kíra –, valamint Koczka Lőrincné, Kele Péter és Horváthné Ricler Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában