Halloween

2023.10.29. 13:28

Banyák, múmiák és szörnyek jelentek meg Bátonyterenyén, tök jót buliztak (galéria)

Sok érdeklődőt vonzott a hatodik Tökjó délután elnevezésű program szombaton Bátonyterenyére. A Városház teret boszorkányok, múmiák és más rémségek népesítették be. A délutánt tökfaragás, bűvész-show és fellépők műsora is színesítette.

Gulyás Edina

A boszorkányok kellemes időjárást varázsoltak szombatra, így verőfényes napsütés fogadta a Városház térre látogatókat. Érkeztek is szép számmal a programra, a téren felállított sátorban minden talpalatnyi helyet boszorkányok, szellemek, denevérek és múmiák foglaltak el. A rendezvényt a helyi Tölgyfa óvoda apróságai nyitották meg, majd a Fáy András középiskola diákjai mutatták be a színpadon a sokak által ismert Wednesday-táncot. Közben sokan hozzáláttak a tökfejek faragásához, közel nyolcvan alkotás sorakozott végül az asztalokon. A narancssárga, vigyorgóra formált tökök belsejébe mécsesek kerültek. A Csenge csapat nyerte a tökfaragó versenyt, egy hagyományos, szépen kidolgozott darabbal.

– A rendezvény évről évre egyre népszerűbb a helyiek körében. Nemcsak Bátonyterenyéről, hanem a környező településekről is egyre többen látogatnak el a térre. Erre a programra elsősorban a kisgyermekes családokat és a fiatalokat várjuk – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A jó hangulatú délután összehozza a családokat és az azon résztvevőket.

A gyerekeknek különféle játékokkal készültek: egy-egy csokiért cserébe Halloween-hez kapcsolódó kérdésekre válaszolhattak, de foglalkoztató-sarok is várta a legkisebbeket és, aki kedvet kapott különleges díszletben készíthetett fényképet, ahol egy csontváz is modellt állt a fotóhoz.

Varázslatos műsorokkal szórakoztattak

A rendezvényt fellépők sora is színesítette: Molnár Orsi és Oláh Gergő is színpadra lépett, de bűvészshow is elvarázsolta a résztvevőket. A helyi Fáy András Középiskola, a Bartók Béla és a Kossuth Lajos általános iskola csapatai is megmérették magukat, vicces ügyességi játékok és furfangos feladványok során bizonyíthatták, hogy melyik a város legtökösebb iskolája. A bartókos diákok bizonyultak a legjobbnak. A délutánt fergeteges halloween-diszkó zárta, amelyen egy helyi lemezlovas biztosította a zenét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában