Együttműködés

2023.10.29. 13:23

Balla Mihály: ösztöndíjprogramról született megállapodás Jerevánban

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője minap Szijjártó Péterrel utazott külügyi tárgyalásokra.

Lászlók Judit

Mint arról beszámoltunk: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg fotókat örmény tárgyalásáról, melyek tanúsága szerint Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is jelen volt a megbeszélésen.

A nógrádi honatya Facebook-oldalán osztott meg részleteket az utazásról. Mint írta: csütörtökön és pénteken Szijjártó Péter külügyminiszter delegációjának tagja volt a minszki, a tbiliszi és a jereváni látogatása során. Jerevánban a Szijjártó Péter külügyminiszter vezette delegáció megbeszéléseket folytatott Ararat Mirzoyan külügyminiszterrel és Zhann Andreasyan oktatásért, kultúráért, tudományért, sportért felelős miniszter-asszonnyal. Kiemelte, utóbbival egy ösztöndíj program szerződést is aláírt a magyar külügyminiszter, amely keretében az örmény diákok magyarországi ösztöndíj támogatását és kölcsönös nyelvi lektorátusok létrehozását segíti elő. Az aláírást követően Nikol Pashinyan miniszterelnökkel tárgyaltak az országok közötti kapcsolatok erősítéséről.

"Fogadott bennünket Őfelsége, II. Karekin örmény katolikosz, az örmény keresztény egyház feje. Megtiszteltetés volt beszélni vele országaink együttműködéséről és a keresztény közösségeink helyzetéről és feladatairól" – olvasható a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában