Mikszáth-nap

2023.10.21. 15:37

A víztározó titkaiba is beleshettek a pásztói diákok

Gulyás Edina

Idén is megtartották a Mikszáth-nap hagyományos és tartalmas rendezvényeit a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban. A biológia-kémia szekció igazán érdekes és sokszínű programokkal készült ez alkalomból – adta hírül közösségi oldalán az intézmény. A Szent-Györgyi Albertről szóló érdekes előadást követően a program az iskolán kívül, a Hasznosi-víztározó területén folytatódott.  

A bejegyzés arra is kitért: Herczegné Varga Ilona, az iskola pedagógusa „Ősök és utódok” címmel tartott prezentációt Szent-Györgyi Albert és családja életéről. Ezt követően a diákokat és tanárokat a hasznosi vízműben várták. Máté Csaba, az ÉRV Zrt. divízióvezetője a vízmű működéséről, víztisztításáról, a vízvédelem fontosságáról és a vízlábnyomról tartott beszámolót. A frissen, helyben tisztított víz kóstolása után pedig Szűcs Tibor, üzemvezető lett a tanulók kísérője, aki a víztisztító berendezések között húzódó körút alatt anekdotákkal tarkított, informatív bemutatóval vezetett körbe a látogatókat a területen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában