Oktatás

2023.10.24. 11:58

A média világában kalandozhattak a dorogházai diákok

A dorogházai Móra Ferenc Tagiskola diákjai idén is Budapestre látogattak, ahol a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban játékos formában ismerkedhettek meg a média világával.

Gulyás Edina

Nem első alkalommal látogattak el a mórás diákok a Bűvösvölgybe, korábban már több alkalommal is lehetősége volt a tanulóknak az itt tartott foglalkozások által betekinteni ebbe az érdekes világba. Balázs Beáta tagintézményvezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy a központ felületén minden évben két alkalommal lehet regisztrálni az általuk biztosított programra.

Mint mondta: a napokban mintegy ötven alsó tagozatos diák kapott betekintést a média világába. Nem csak a foglalkozásokat, de az utazást és az uzsonnát is az oktatóközpont biztosította.

– A gyerekek egyebek mellett a film-, illetve a hírszerkesztés, továbbá az újságírás kulisszatitkaiba is betekinthettek, játékos formában ismerkedhettek meg a különböző műfajokkal. Mivel a mai fiatalok számára már nem ismeretlen a közösségi média világa, jó ha tudják, hogyan kell azt biztonságosan használni. A foglalkozások során az internet veszélyeiről is hallhattak előadást a csemeték – hangsúlyozta Balázs Beáta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában