Ima

2023.10.14. 20:22

A békéért imádkoztak a nógrádi hívők a tizennegyedik élő rózsafüzér zarándoklaton (fotók)

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték az élő rózsafüzér zarándoklatot, ami ez alkalommal Karancsaljáról indult és Karancsságon szentmisével ért véget.

Gulyás Edina

Immár tizennegyedik alkalommal hívta zarándoklatra a hívőket Kapás Attila plébános

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Immár tizennegyedik alkalommal hívta zarándoklatra a hívőket Kapás Attila plébános szombaton. A programot minden év októberében, a rózsafüzér hónapjában rendezik meg, azonban az útvonal és a zarándoklat célja esztendőről esztendőre változik. 

– Ez alkalommal Karancsaljáról, a helyiek által Etesi-hídnak nevezett helyszínről indult a gyalogos menet, ami a karancssági templomhoz vezetett a délutáni órákban. Útközben Etesen megpihentünk, ott litániát tartottunk és a helyiek meg is vendégelték a résztvevőket – tájékoztatta portálunkat Kapás Attila. – Karancsságon szentmisével zárult a zarándoklat. 

Mint mondta: a tíz kilométeres távon a békéért imádkozták a rózsafüzért, a világban zajló események miatt ez napjainkban rendkívül aktuális. A plébános arra is kitért, hogy a zarándoklaton évről évre több egyházközségből vesznek részt a hívők, Karancsalja, Karancsság, Etes, Sóshartyán, Piliny és Szalmatercs lakói is csatlakoznak. Azok, akik nem tudták teljesíteni a távot egy-egy szakaszon kísérték a gyalogosokat, de volt, aki csak a litánián, vagy a szentmisén vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában