Hitélet

2023.09.21. 09:20

Zarándokútján áldotta meg a nógrádmegyeri otthon lakóit a váci püspök

Szentkúti zarándoklaton vett részt nemrégiben Marton Zsolt megyéspüspök. Útközben köszöntötték őt a nógrádmegyeri idősek otthonának lakói, akik ezt követően jubileumi áldásban részesültek.

Lukács Zsófia

Marton Zsolt, útban Szentkút felé megáldotta a nógrádmegyeri idősotthon lakóit

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A megyéspüspök Szentkútra zarándokolt a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársaival a napokban. Szécsényből indulva Nógrádmegyeren keresztül vezetett az útjuk és a Virág Sziget Gondozási Központ lakói már pár órával az érkezés előtt a kapuban ülve várták a zarándokokat.  – Nógrádmegyerbe érve Püspökatyát emléklap átadásával, szeretettel köszöntöttük papságának 25. jubileumi évfordulója alkalmából. Majd mindannyiunk nagy örömére jubileumi áldásban részesültünk – számolt be róla Király Attiláné, az intézmény vezetője.

Arra is kitért, hogy a zarándokok indulása előtt egy kertből szedett friss virágcsokrot helyeztek el a zarándokkereszten jelképesen, így a Virágszigeten élőket is magukkal vitték és áldást kértek életükre a gyalogos zarándokok.

Hozzátette, hogy a gondozottak számára fontos a hitélet, a rendszeres közös imádságok, mert erőt adnak a mindennapi tevékenységekhez és ez egy nagyon fontos esemény volt számukra. A település új plébánosa, Polcz Zoltán atya is biztosította a Virág Sziget lakóit, hogy szentmiséket és gyóntatást végez majd rendszeresen az otthonban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában