Posta

2023.09.29. 19:40

Újra elérhetők lesznek a postai szolgáltatások a salgótarjáni Rákóczi úton

Csütörtökön délelőtt tartott ülésén 19 napirendi pontot tárgyalt Salgótarján közgyűlése. Többek között elfogadták az előterjesztést, miszerint havi 50 ezer forintot kapnak a postapartnerré váló vállalkozások.

Kéri István

Mint Fekete Zsolt emlékeztetett rá: az elmúlt időszak gazdasági és energiaügyi válsága miatt a Magyar Posta Zrt. Salgótarjánban tavaly novemberben elsőként felfüggesztette, majd egy újabb döntéssel lényegében megszüntette a peremkerülti postai szolgáltatóhelyek működését. Jelenleg kizárólag a városközponti és a Gorkij körúti posták állnak a lakosság rendelkezésére. 

A posta időközben partnerprogramot hirdetett, melyben olyan vállalkozók jelentkezését várták és várják, melyek – jutalékért cserébe – vállalják egy-egy helyszínen a szolgáltatás újraindítását. A Rákóczi úton, az egykori öblösüveggyár szomszédságában napokon belül újra elérhetők lesznek a postai szolgáltatások egy ilyen vállalkozói együttműködés keretében. Molnár Károly, a baloldali frakció vezetője az ülésen jelezte: a Rákóczi út után a Kemerovó és az általa képviselt Beszterce lakótelep esetében is folyamatban vannak tárgyalások egy-egy olyan vállalkozóval, akik ilyen formában vállalnák a postai szolgáltatások újraindítását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában