Pályázat

2023.09.15. 09:18

Sikeresen szerepelt a hungarikum pályázaton a rimóci néprajzkutató

Az idei hungarikum pályázat 450 millió forintos keretéből 213 pályamű nyert támogatást. A rimóci digitális staféta és annak interaktív, tájoló néprajzi tanóráját is érdemesnek találták a támogatásra.

Lukács Zsófia

Nagy István agrárminiszter jelentette be nemrégiben, a hungarikum pályázat eredményét Budapesten. A  456 pályázat közül a rimóci Paluch Norbert, néprajzkutató, néptáncpedagógus palóc értékeket őrző és oktató pályázata is sikeresen szerepelt.

– Végtelen öröm számomra, hogy a Hungarikum 2023 pályázati kiírásra közel félezer pályamű érkezett be, amelyek közül támogatásra érdemesnek tartották az ítészek a RiNéTA, mint digitális staféta és annak interaktív, tájoló néprajzi tanórája a ViNéTacímű pályázatomat – számolt be róla a néprajzkutató.

Kiemelte továbbá: a rimóci önkormányzattal célzott, kétmillió forint értékű támogatással létrehozzák Rimóc néprajzi-történeti archívumát és viseletbemutató tanórákat is tartanak majd az általános és középiskolai osztályok számára.

Paluch Norbert arra is kitért, hogy itt még nincs vége a sornak, hiszen októberben megszervezik az első Nógrád Vármegyei Viseletes Bált több mint 20 település részvételével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában