Tudásszerzés

2023.09.16. 10:47

Online juthatnak hasznos tudáshoz a madárvilág iránt érdeklődő nógrádiak is

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) új fejlesztéssel lepte meg megújult honlapján a madárvilág iránt érdeklődő nógrádiakat is. A Tudástár menüpont Akadémia funkcióval bővült, amely ingyenes e-learning anyagokat tartalmaz.

Nool.hu

Az egyesület portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint Akadémiájuk célja, hogy betekintést nyújtson a madarak világába a kezdő madármegfigyelőktől akár a profi madarászokig, természetbarátokig. 

– A kurzusok összeállítása lehetővé teszi, hogy az érdeklődők a tudásszintjüknek megfelelő képzést választhassanak, és azt egyéni ütemedben végezhessék el – írták. Hozzátették: a platformot szervezetük folyamatosan fejleszti, így a tervek szerint mindenki megtalálja majd a saját fejlettségi szintjéhez igazodó anyagokat. Az élvezetes tanulást számtalan játék, grafika, fotó, videó és teszt segíti.

A fejlesztés a „Közösen a természetért” című pályázat kereteiből valósult meg, és jelenleg négy kurzus várja a tanulni vágyókat. A Madárismeret I. képzést a madarak világával még éppen csak ismerkedőknek találták ki, mely segítséget nyújt a tollasok határozáshoz.  A megszerzett tudás egy negyvenkérdéses kvíz segítségével tesztelhető. A Madárbarát kert képzés a természetvédelemért aktívan tenni vágyóknak szól, melyet kerttervezési lépésekkel és a madárvédelmi eszközök bemutatásával egészítettek ki. A Madárbarát településfejlesztés kurzus a települések döntéshozóinak lett kifejlesztve, segítséget nyújtva a természetközeli városvezetés kialakításához. Végül pedig a Madárbarát gazdálkodó képzés azoknak ideális, akik szeretnék megismerni a természetkímélő gazdálkodás alapelveit, módszereit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában