Őszi program

2023.09.16. 17:11

Népviseletbe öltözve vonultak a vizslásiak a szüreti mulatságon

Széles körű összefogás eredményeként valósult meg idén Vizsláson az immár hagyományos szüreti mulatság.

Gulyás Edina

Összefogott a lakosság, hogy a szüreti mulatság jól sikerüljön

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően idén ősszel is megtartották Vizsláson a felvonulással egybekötött szüreti vigasságot. A szombaton megrendezett program sokak összefogásának és önkéntes munkájának, jótékony felajánlásának köszönhető. A népviseletbe öltözött felvonulók végigjárták a községet és annak több pontján is megálltak, műsorral szórakoztatva a nézelődőket. 

Népviseletbe bújtak a helyiek
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

– Már az elmúlt időszakban sokan tevékenykedtek azért, hogy a mulatság jól sikerüljön. Hetek óta folytak a próbák, a helyi faluszépítő egyesület tagjai feldíszítették a közterületeket – tájékoztatott Sándor József polgármester. – A szokásos programelemeket idén újdonságok is kiegészítik. A közelmúltban alakult Vizslási Százszorszép Menyecskekórus először lépett fel a faluban. Két helyi alkotó, Bocsi Éva és Salamon Istvánné munkáiból pedig kiállítás nyílt, amit a szüreti mulatság idején látogathattak az érdeklődők. 

A napot csikós bemutató és folklór műsorok is színesítették. Minden helyi lakót egy tál gulyással vendégelt meg az önkormányzat, amihez a hozzávalókat helyi vállalkozó ajánlotta fel, ahogy a tombola értékes nyereményei is sokak adományából tevődött össze. A délután során kihirdették a pogácsasütő- és az őszi dekorációs verseny nyerteseit. A rendezvényt jótékonysági szüreti mulatság zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában