Kétkeréken

2023.09.12. 08:11

Megszűntek az akadályok– újra tekerhetnek a biciklizés szerelmesei a nyírjesi bringaparkban

Újra használható Balassagyarmaton, a Nyírjesben található erdei kerékpárpálya, ami a vihar okozta károk, veszélyes fák miatt eddig le volt zárva.

Lukács Zsófia

– Magyarország első ilyen létesítményét két éve adtuk át. A több mint három kilométeres, egynyomos pályát hegyikerékpárosok használhatják. 2023 tavaszán be kellett zárni a létesítményt, mert a tavaszi viharban 40 darab fenyő dőlt be az útvonalra, amit az erdészet nyáron távolított el – számolt be róla közösségi oldalán Csach Gábor polgármester.

Hozzátette: idén nyáron újabb gondot okozott a lucfenyő állomány további pusztulása, ami miatt veszélyessé vált a kerékpározás a parkban. A betegség miatt elhalt fák kitermelése télen várható, ezért ezt az erdőrészt még ki kellett kerülni.

– A 222 Sport Alapítvány önkéntesei, illetve a támogatók a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet közreműködésével új nyomvonalat alakítottak ki a parkban, amit azt megelőzően a területet kezelő erdészettel egyeztetve jelöltek ki. A teljes bringapark homokos területen van, ezért ahogy az eredeti kialakítás során, úgy most is szükség volt a talaj mechanikai kezelésére. Az új nyomvonal teljes hossza murvás felületű lett – tért ki rá a polgármester.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában