Fejlesztés

2023.09.11. 16:18

Közösséget teremtetett a jótékony kezdeményezés – átadták a tarjáni kórház új várótermét

Nem mindennapi összefogás eredményeként hétfőn átadták a salgótarjáni kórház gyermek-szakorvosi rendelője mellett kialakított várótermet.

Gulyás Edina

Dr. Szabó Attila és fia, dr. Szabó Zalán egy megzenésített művet adott elő

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Gyurkó Péter

Műanyag székek sorakoznak az asztal körül, rajta kifestő és színes ceruza. A fehér falakat növény- és állatmintás matricák díszítik, azonban a nézelődőknek egy hosszú névsoron is megakad a szeme: azok listáját is elolvashatják az érdeklődők, akik anyagilag, vagy más módon támogatták a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban a közelmúltban befejeződött beruházást. A megszokottól eltérően ugyanis a gyermekosztály alagsorában lévő gyermek-szakorvosi és sürgősségi rendelő váróterme nem pályázati támogatásból és nem is önkormányzati forrásból valósult meg. Az teljes egészében példaértékű civil összefogás eredménye. Ennek megfelelően rendhagyó módon, verssel és zenés műsorral adták át az új helyiséget.

– Nemes céllal, a közösségteremtés érdekében fogtunk bele néhány hónapja ebbe a projektbe. Régi vágyunk volt, hogy a csemeték a szüleikkel ne a folyosón, a székeken ülve várakozzanak, hanem ennél komfortosabb körülményeket teremtsünk a számukra – fogalmazott dr. Szabó Attila, a gyermekosztály vezetője. 

Hozzátette: a Gyermekekért Alapítvány vállalta végül, hogy előteremti a beruházáshoz szükséges összeget, ezért egy jótékonysági hangversenyt szerveztek idén márciusban. A kezdeményezés mögé sokan felsorakoztak: a helyszínt és a hangosítást ingyen biztosította a város rendezvényszervező cége, voltak, akik pénzbeni hozzájárulással, mások anyagokkal és munkával támogatták a jó ügyet. 

– Az ellátandó kis betegek nevében hálás szívvel veszem át az új helyiséget. Hiszen a kórház épülése, fejlődése és gyarapodása a betegeket szolgálja. Nem önmagunk értékeit szépítjük, hanem a betegellátás minőségének a javítását és folyamatos fenntartását tartjuk a szemünk előtt – hangsúlyozta az ünnepségen dr. Szabó Géza főigazgató: – Amit itt látunk, az egy nagyon szép váróterem. Azonban amit nem látunk, az még ennél is értékesebb: az az értékteremtő munka, amit dr. Szabó Attila főorvos vezetésével ez a közösség és a megvalósításban résztvevők megteremtettek. Minél több gyermeknek kívánok itt az ellátás során gyógyulást. Ebben a komfortos környezetben talán könnyebb elviselni a legnehezebb órákat is. 

Az új helyiséget jelképesen átadták a fiatalok részére is. Dr. Szabó Attila és fia, dr. Szabó Zalán adták elő Weöres Sándor: A tündér című megzenésített művét. Godó Krisztina, a kórház munkatársa pedig szavalattal színesítette az átadóünnepséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában