Mozgás

2023.09.19. 11:48

Két keréken reggeliztek, közel százan érkeztek: ismét megmozdult Balassagyarmat

Kedden reggel a Civitas Fortissima téren finom reggelivel várták a bringával munkába, vagy iskolába igyekvőket. Az esős idő ellenére idén döntöttek a legtöbben a kétkerekű mellett.

Lukács Zsófia

Csepergett az eső, de így is csaknem százan érkeztek biciklivel a vármegyeháza elé

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A Magyar Kerékpárosklub a helyi szervezeteivel és a partnereivel az ország több tucat pontján várta bringás reggelivel a kerékpárral közlekedőket. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Balassagyarmat is a Bringás Reggeli szemléletformáló kampánnyal kedden reggel. – Célunk, hogy Balassagyarmaton minél többen bringára pattanjanak, akár munkába, iskolába járás céljából, vagy kimondottan sporteszközként használják. Szendviccsel, kávéval, teával vártuk a kerékpárosokat – számolt be róla Medvácz Eszter, ifjúsági referens, a program szervezője.

Kiemelte, hogy az esős idő ellenére közel százan érkeztek Balassagyarmat főterére és csatlakoztak a Bringás Reggelihez, ez rekord az eddigiekhez képest.
A 7 órakor kezdődő akcióban a helyi fiatalok, idősebbek és a Magyar Posta Zrt. kerékpáros dolgozói és a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola diákjai is részt vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában