Beruházás

2023.09.10. 10:46

Háromszázmillió forintból újulhat meg a Diósjenői bekötőút, korlátozásra kell számítani

Javítják a bekötőút burkolatát Diósjenő és a 2-es szám főút között, könnyebben elérhetővé válik a település.

Lászlók Judit

Felújítás kezdődik a bekötőúton a sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Czinege Melinda

Székely József, Diósjenő polgármestere a település honlapján egy közleményben számolt be róla, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatósága levélben értesítette arról, hogy a 12122 jelű Diósjenő bekötő út – a települést a 2-es számú főúttal összekötő út – külterületi szakaszán várhatóan szeptember 18-a és október 31-e között a Magyar Falu Útfelújítási Program keretében nagy felületű javítási munkákat fognak végezni. A munkavégzés ideje alatt pedig a teljes útszakaszon ideiglenes forgalomkorlátozás kerül kialakításra.

– Kérjük a lakosságtól, hogy az érintett útszakaszon fokozott óvatossággal közlekedjenek, illetve az esetleges torlódások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy Nógrád település felé kerüljenek – olvasható a levélben. 

A polgármester a közleményben kitért arra is, legutóbb talán 2001-ben volt jelentősebb felújítás a bekötő úton. A mostani beruházás során pedig háromszázmillió forintból újul meg a bekötő út mintegy 3,2 kilométeres része. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában