Jegyzet

2023.09.04. 11:21

Főzőverseny

Van, akinek egy főzőverseny szerepel a bakancslistáján. Lászlók Judit újságíró kollégánk ezt kipipálhatta a felsorolásban.

Lászlók Judit

A bakancslista tartalmazza azon dolgok sorát, amelyet az ember meg akar tenni az életben, mielőtt az véget érne. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbeknek, ahogy nekem is van bakancslistája. Bár az meglehet, hogy másokéhoz képest az enyém talán túl hosszú. Szerencsére már korábban sikerült kipipálnom a főzőversenyen való részvételt a listáról, azonban úgy döntöttem, ha lesz rá lehetőségem, akkor újra részt veszek rajta. 

A közelmúltban pedig ez meg is történt, mivel egy nagyobb csapat tagjaként egy vármegyei rendezvényen mérhettem össze a gasztronómiai tudásomat másokéval. A csapatommal rendhagyó módon Jókai bableveset készítettünk bográcsban. Hozzá kell tennem, hogy otthon nem igazán szoktam ilyet főzni, így kicsit tartottam is tőle. A barátaimmal pedig már a verseny előtti napon megtettük a szükséges előkészületeket, sőt, még pogácsát és házi kenyeret is sütöttünk. Szerencsére másnap a főzőversenyen minden csapattag nagyon odatette magát, így a kezdeti idegesség gyorsan elmúlt. Amikor a főzés mellett volt egy kis időm körbepillantottam és fantasztikus volt látni, hogy az emberek milyen lelkesen készítik el a finomabbnál finomabb ételeket.

Végül pedig olyan jól sikerült a Jókai bablevesünk, hogy a zsűri a második hellyel jutalmazta a csapatunkat, ami óriási büszkeséggel töltött el. Mivel mindkét főzőversenyen csak pozitív tapasztalatot szereztem, így a jövőben várhatóan még nagyon sokszor ragadok majd fakanalat a gasztronómiai megmérettetéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában