Jótékonyság

2023.09.16. 18:06

Felajánlást kapott a diósjenői önkormányzat Oszter Sándor hagyatékából

Oszter Alexandra, elhunyt édesapja könyveiből adományozott a diósjenői önkormányzatnak.

Lászlók Judit

Mint arról beszámoltunk: Oszter Sándor 2021. október 29-én tragikus hirtelenséggel, 73 éves korában elhunyt. Életében felejthetetlen szerepek fűződnek a nevéhez, többek között Rózsa Sándor megformálásának köszönhetően örökre beírta magát a magyar filmtörténelembe. Szenvedélyesen szerette a színjátszást a vállalkozásait, valamint rajongott diósjenői birtokáért, amelyhez több hektárnyi erdős terület, gazdaság, halastó és egy szemet gyönyörködtető vadászkastély a melléképületeivel is helyet kapott.

Glöckl Ferenc, Diósjenő alpolgármestere a közösségi oldalán adta hírül, hogy felajánlást kapott az önkormányzat Oszter Sándor színművész hagyatékából. Mint írták: a művész hatalmas könyvgyűjteménnyel rendelkezett, amiből számos nagyszerű kötetet adományozott az önkormányzatnak lánya, Oszter Alexandra színművésznő. Az adományt pénteken vette át az alpolgármester, melyeket a buszvárók könyvespolcain helyeznek majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában