Élettörténet

2023.09.27. 19:50

Évtizedekig postásként rótta az utcákat a 100 éves csécsei nyugdíjas

Angyal Sándorné, vagy ahogy Csécsén mindenki ismerte, a postás Annus néni, a közelmúltban ünnepelte századik születésnapját. A szépkorú évtizedeken keresztül rótta a falu utcáit, kézbesítette a leveleket és az újságokat.

Nool.hu

Angyal Sándorné dédunokáját nemrég elkísérte a lovardába és megjegyezte: örömmel felülne ő is a lóra

Forrás: Beküldött

– A közelmúltban ünnepelte 100. születésnapját a nagynéném, ez alkalomból összegyűlt a család, gyermekei, unokái is köszöntötték – tájékoztatott portálunkhoz eljuttatott levelében Lánczi Imréné, rendszeres olvasónk. – Jó alkalom adódott hát arra, hogy felidézzük a felejthetetlen emlékeket.

A hosszú élet titka talán a jó kedvben, a humorban, az élet szeretetében rejlik
Forrás: Beküldött

Mint mondta, Angyal Sándorné, vagy ahogy a csécseiek nevezték: a postás Annus néni, kislányként rövid időre nevelőszülőkhöz került édesanyja betegsége miatt. Fiatalon summásként dolgozott, jobb módú családoknál szolgált. Később a postához került kézbesítőként. Évtizedeken keresztül rótta Csécse utcáit, kézbesítette a leveleket, újságokat. Szerette az embereket, és őt is szerették. Mindenkivel kedves volt és barátságos. Élete nagy részét szülőfalujában Csécsén töltötte. Itt ment férjhez, született két lánya és egy fia. Sokszor állt megpróbáltatások előtt, de mindig mindent megoldott. Talpraesett, energikus és vidám természete egész életében elkísérte. 

Karitatív munkában is részt vett

– Nyugdíjasként azonban a sors úgy hozta, hogy Rákoskeresztúrra költözött, ahol a katolikus közösség hamar befogadta. Itt Annus néni karitatív munkában is részt vett. Jelenleg két lányával és legidősebb unokájával Dömsödön lakik. A Csécsén élő fiánál azonban minden évben eltölt néhány napot, így alkalma van találkozni a helyiekkel és a rokonokkal is – fogalmazott Lánczi Imréné. Hozzátette: korát meghazudtoló frissességét mi sem bizonyítja jobban, mint az az eset, amikor dédunokáját kísérte el a lovardába és megjegyezte: örömmel felülne ő is a lóra. 

Mi a hosszú élet titka?

– A hosszú élet titka talán éppen ebben, a jó kedvben, a humorban, az élet szeretetében rejlik. Azonban hozzá kell tenni, hogy Annus néni szülei négy gyermeket neveltek, édesanyja 93 évet élt. Négy testvére közül ketten értek meg ilyen magas kort. Anna júliusban a 100., nővére pedig szeptemberben a 102. életévét töltötte be – hangsúlyozta Lánczi Imréné. – Születésnapjuk alkalmából jó egészséget és nyugodt, boldog életet kívánok mindkettőjüknek. Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk jókat beszélgetni az elkövetkezendő időben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában