Biztonsági eszközök

2023.09.05. 15:20

Ellenőrizték a biztonsági öv használatát a salgótarjáni rendőrök

Nool.hu

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök folyamatosan és célirányosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai az elmúlt napokban a vármegyeszékhely közútjain ellenőrizték a sofőröknél és utasaiknál a passzív biztonsági eszközök előírásszerű használatát. 

– A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használata járművezetés közben nem lehetőség, hanem kötelező, ezek előírásszerű alkalmazása csökkentheti a közlekedési balesetek során bekövetkezett személyi sérülések súlyosságát – írták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó állománya továbbra is folyamatosan ellenőrzi a vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközök használatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában