Adomány

2023.09.05. 11:15

Élelmiszerrel segít a rászorulókon a gondozási központ Pásztón

Az intézmény a közelmúltban sikeres pályázat útján bekapcsolódott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által meghirdetett élelmiszermentés együttműködési programba.

Nagy Orsolya

Jó helyre kerültek az összegyűjtött élelmiszerek

Forrás: Pásztói Gondozási Központ

 –A Pásztói Gondozási Központ közösségi oldalán írt: a program célja az élelmiszer pazarlás csökkentése és az áruházakban keletkező élelmiszer feleslegek megmentése. Mint partnerszervezet pedig vállalták, hogy a hét munkanapjain keletkező élelmiszer felesleget elszállítják, és még aznap eljuttatják, illetve kiosztják az intézménnyel kapcsolatban álló Pásztón és a város járásához tartozó településen élő rászoruló családoknak.

Hozzátette: az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség. Ezek a termékek napi segítséget nyújtanak nehezebb sorsú embereknek, így a rendszeres, kiszámítható adományok akár életminőség váltást is eredményezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában