Bölcsőde

2023.09.07. 09:30

Családi bölcsőde várja a gyermekeket Cserhátsurányban

A Játékváros Családi Bölcsőde Hálózat nemrégiben 14 gyermeket búcsúztatott Balassagyarmaton, akik a város óvodáiban folytatják tovább az évet. A családi bölcsőde az önkormányzattal együttműködve hamarosan Cserhátsurányban is várja majd a legkisebbeket.

Lukács Zsófia

Balassagyarmat után Cserhátsurányban is várják a kicsiket

Forrás: Beküldött

A jelenleg négy darab hétfős csoporttal működő bölcsőde átmenetet biztosít a család és az óvoda között. 

– A Lamenda Alapítvány fenntartásában működő Játékváros Családi Bölcsőde célja, hogy családias, szeretetteljes légkörben fogadják a gyermekeket, melyet a szakképzett és elkötelezett, gyermekszerető munkatársak is biztosítanak – mondta portálunknak Vartik Melinda, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Hozzátette, hogy rugalmasan igazodnak a szülők időbeosztásához, a kis létszámú gyermekcsoport kiemelten jó lehetőséget teremt az egyes gyermek fejlettségét, egyéni szükségleteit figyelembe vevő felügyeletre, gondozásra. A nők munkavállalásával a család egzisztenciális biztonsága növekedhet. Ehhez az állam az elmúlt években bölcsődei támogatással is hozzájárult.

– A gyarmati bölcsődénk októbertől ismét telt házzal működik majd, addig folyamatos a gyermekek beszoktatása, ismerkedése. Augusztusban 14 gyermek ballagott, tőlük egy játékos családi délutánnal búcsúztunk.  Emellett Cserhátsurány önkormányzatával együttműködve vesszük át az ottani családi bölcsőde vezetését, amely hét gyermek számára nyújt majd ellátást – ismertette Vartik Melinda.

Kiemelten figyelnek a cukorbetegekre
Mint arról korábban beszámoltunk, az alapítvány kiemelt figyelmet fordít Nógrád vármegyében az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekekre is. Összefogja a családokat, táborokat és különböző közösségépítő programokat szerveznek. – Bízom benne, hogy sikeres jelentkezést nyújtunk be az ottalvós Diabéteszes Erzsébet-táborra jövőre is, ezzel hozzájárulva az 1-es típusú diabétesszel érintett gyermekek edukációs, szemléletformáló, kompetenciafejlesztő és minőségi alapú, szabadidős programokkal teli táboroztatásához – tért ki rá az alapítvány vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában