Szakképzés

2023.09.27. 20:53

Bolgár oktatók tanulmányozzák Nógrádban a szakképzési gyakorlatot

Bolgár vendégeket fogadott minap a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum. A bulgáriai Gabrovoból érkező pedagógus-delegáció az Erasmus+ mobilitási programja keretében tanulmányozza majd a következő néhány napban a szűkebb hazánkban folyó szakképzési gyakorlatot.

Veres Edina

Az Európai Unió Erasmus+ mobilitási programjának köszönhetően fogad a bulgáriai Gabrovoból érkező oktatókat a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Táncsics Mihály Technikum szeptember 26-án. A turisztika-vendéglátás profilú balkáni szakképző iskola munkatársai elsősorban a Táncsics szakképzési gyakorlatát tanulmányozzák majd.

Az NVSzC portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a két intézménynek többéves kapcsolata van egymással. Ezt bizonyítja az is, hogy a turisztika-vendéglátás ágazatban tanuló diákok közül már sokan teljesítették szakmai gyakorlatukat Gabrovoban, míg a bolgár tanárok idén online órákat tartottak a táncsicsosoknak.

Az öttagú pedagógus csoport már megérkezett Bulgáriából Salgótarjánba. Szerdán a tanórákon való részvétel jelentette a programot a vendégek számára a Táncsicsban, amely oktatási intézmény először fogadott külföldi delegációt. Ezt követően csütörtökön a gabrovo-i oktatók a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrumban tesznek látogatást, míg péntek délelőtt Balassagyarmaton, az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola vendéglátás-ágazati képzését veszik majd szemügyre testközelből. A házigazdák emellett szűkebb hazánkat is megmutatják a bolgár pedagógusoknak, akik számára továbbá Egerbe és Budapestre is szerveztek városnéző kirándulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában