Fejlesztés

2023.09.27. 15:54

Befejeződött a barnamezős területek rehabilitációja Balassagyarmaton

Balassagyarmat önkormányzata 649,8 millió támogatásból valósította meg a barnamezős területek rehabilitációját. A projektben az alulhasznosított barnamezős területek új funkciót kaptak, KRESZ park és gyepmesteri telep is épült.

Lukács Zsófia

Európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében Balassagyarmat két barnamezős területének rehabilitációja történt meg.  

– A Vízy Zsigmond utcában a volt ÁFOR telep helyén egy több mint fél hektár nagyságú KRESZ-park létesült, ahol az óvodás-iskolás korosztály játékos körülmények között tud megismerkedni a közlekedés alapvető szabályaival. A KRESZ-park nyomvonala a város úthálózatának stilizált „modelljét” formázza, a jellegzetes városi épületek pedig játszótéri eszközként használhatóak. Emellett az Aradi utca felújítására és az Vízy Zsigmond utcáig történő kiépítése is megtörtént. A Szügyi úton a városüzemeltetési kft. új telephelye melletti ingatlanon a GAMESZ számára új iroda, gépszín és műhely létesült, valamint menhelyként is üzemelő gyepmesteri telepet alakítottak ki – számolt be róla Oravecz István projektmenedzser.

Hozzátette, hogy több mint 1200 négyzetméteres új létesítmény épült, köztük a 62 darab kutya elhelyezését lehetővé tevő 4 kennelsor. – A projektben Balassagyarmat településképének javításával, az alulhasznosított barnamezős területek új funkcióval való megtöltésével a város népességmegtartó képességének javítása, a szabadidős tevékenység lehetőségeinek bővítése, a használaton kívüli barnamezős területek okozta tájökológiai konfliktusok mérséklése történt meg – hangsúlyozta Oravecz István
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában