Segítség

2023.08.06. 14:19

Törpeharcsa-ivadékfelhők gyérítésére kérik a horgászokat Maconkán

Azt kéri a maconkai horgászegyesület, hogy akinek lehetősége van rá, a könnyen megmeríthető törpeharcsa-ivadékfelhőket emelje szárazra.

Veres Edina

Az idegenhonos törpeharcsák hatalmas károkat okoznak más halfajoknak ikra- és ivadékpusztításukkal

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Facebook

A törpeharcsa-ivadékfelhők gyérítésében kéri a horgászok segítségét a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE). A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldalon megjelent tájékoztatás szerint a néhány centis ivadékok egy gyors mozdulattal könnyen kimeríthetőek. Hozzátették: mindehhez a legideálisabb a sűrű szövésű, lehetőleg minél hosszabb nyelű szák.

– Szeretnénk megkérni mindenkit, akinek lehetősége van rá, a tópartól vagy csónakból, a közelben lévő könnyen megmeríthető törpeharcsa-ivadékfelhők gyérítésével legyen tórendszerünk segítségére – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a BSHE vezetősége az íráshoz posztolt képet Lantos Ede horgásztársuktól kapta, aki a Rekord-tó sarkából merítette ki az ivadékfelhőt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában