Program

2023.08.31. 08:18

Tex-túrák címmel nyílik kiállítás szombaton a Horváth Endre Galériában

Zolnyánszki Zsolt, a Horváth Endre Galéria vezetője portálunkkal azt közöle: Szilágyi Erzsébet képzőművész Tex-túrák című kiállítása szeptember 2-án, szombaton 17 órakor nyílik meg a létesítményben.

Lászlók Judit

Zolnyánszky Zsolt a galéria egy korábbi kiállítás megnyitóján

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

A tárlatot dr. Bordács Andrea esztéta, műkritikus, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Vizuális Művészeti tanszékének vezetője nyitja meg, az eseményen közreműködik a Fültanúk Zenei Műhely.

– Szilágyi Erzsébet kísérletező és lírai alkat. Mindig a gondolatainak és érzéseinek megfelelő technikát, valamint médiumot választja az alkotásaihoz. Két és három dimenzió között „táncol”, miközben ismerkedik a számára új matériákkal – olvasható a közleményben. Hozzátéve: – Főleg nemes, természetes anyagokat használ, vagy újrahasznosított textilszálakat a varrva-hurkolt munkáihoz. Szeret ősi technikákat tanulni és használni – ezen keresztül utazik az időben, és összekapcsolja a régi időt a modern élettel. Munkáiban a női szerepek, a generációs problémák és az öröklött hagyományok érdekelik.

A galériavezető a közleményben kiemelte továbbá, Szilágyi Erzsébet a világ több táján, többféle művészeti iskolát és ágat megismerve alakította ki egyéni stílusát. Tanult például Angliában, Amerikában, képezte magát Csehországban, valamint Németországban, a Ruhr-vidéken és Japánban. Ennek eredményeként – az acéltól a pergamenig és legújabban a kékfestőig – nemcsak többféle stílus, de sokféle anyaghasználat is jellemzi műveit.

A tárlatot október 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Horváth Endre Galériában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában