Tábor

2023.08.16. 08:36

Tartalmas programok várják a gyerekeket, elstartolt a karancssági karitász tábor

Elkezdődött a karitász tábor Karancsságon, az öt napos program során tartalmas kikapcsolódás várja a helyi és a környező településeken élő gyerekeket.

Gulyás Edina

Megnyitotta kapuit a tábor

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Idén is tartalmas időtöltés várja a gyerekeket a karancssági karitász táborban. Az öt napos programot, az elmúlt évekhez hasonlóan, a helyi és a Váci Egyházmegyei Karitásza szervezi, idén azonban a községben a Felzárkózó települések programot megvalósító Magyar Máltai Szeretetszolgálat is bekapcsolódott a megvalósításba.  

– A Missziós ház területe ad helyet a rendezvénynek, amelyre nem csak a helyi, hanem a környező településekről, hat egyházközségből érkeznek a gyerekek – fogalmazott Oláh Borbála táborvezető. 

Játékban, mókázásban nincs hiány
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

Mint mondta, a tábor témája ahogy minden évben, úgy most is egy szent élete köré szerveződik. Idén Szent Erzsébet életútját ismerhetik meg a fiatalok, amit minden reggel a napindítón olvas fel Kapás Attila, helyi atya. Természetesen ezen kívül is érdekes programokkal töltik a vakáció napjait a gyerekek, a hét során sportnap és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások is színesítik a napokat, a tolerancia jegyében pedig Afrika napot tartanak. A Paramisi Társulat előadását is megtekintik a táborozók, de fellép a Romano Glaszo együttes is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában