Közösségi közlekedés

2023.08.11. 14:20

Szombattól új buszmenetrend lép életbe Dél-Nógrád térségében

Holnaptól változik Dél-Nógrád térségének autóbuszmenetrendje. A vasúttal összehangolt, gyorsabb eljutási lehetőségeket és sűrűbb kínálatot biztosító menetrendet társadalmi egyeztetés után, a beérkezett észrevételek, javaslatok figyelembevételével vezeti be a Volánbusz.

Gulyás Edina

– A Budapest és Hatvan közötti 80a vasútvonalon tavaly decemberben új vasúti menetrend lépett életbe: egész nap 30 percenként közlekednek a gyors eljutási lehetőséget biztosító InterRégió vonatok. Ez megteremtette annak a lehetőségét, hogy a térség településeit érintő autóbuszok a vonatokkal összehangolva, a korábbinál kedvezőbb menetrend szerint közlekedjenek – tájékoztatott portálunkhoz eljuttatott közleményében a Volánbusz Zrt.

Hozzátették: a tervezett változásokat a társaság nemcsak az érintett önkormányzatok vezetőivel, hanem online társadalmi egyeztetés keretében a lakossággal is véleményeztette. Az észrevételeket, köztük a mintegy 280 lakossági kérést a menetrendek kialakításánál a lehetőségekhez mérten figyelembe vették, és számos ponton módosították az érintett járatok közlekedési rendjét.

Mindez augusztus 12-től gyorsabb és összességében sűrűbb buszkínálatot jelent. Az új menetrend utasforgalmi hatásait, valamint a beérkező észrevételeket a Volánbusz folyamatosan figyelemmel kíséri, és szükség esetén elvégzi a finomhangolásokat. 

A főváros és a dél-nógrádi települések között közlekedő autóbuszjáratok kivonatos menetrendje itt érhető el.

További fejlesztés keretében – a jelenlegi utazási viszonylatok megtartása mellett – egy új, közvetlen budapesti irány érhető el a 431-es vonalszámmal Újpest-városkapu– Aszód–Kartal–Palotás viszonylaton közlekedő új járatokkal, a reggeli időszakban Újpestre, a délutániban pedig onnan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában