Jegyzet

2023.08.05. 16:05

Színes szemüveg

Nem mindegy ám, hogy milyen színben látjuk a világot – Gulyás Edina jegyzete.

Gulyás Edina

Az, hogy egy adott napon hogyan látjuk a világot, tapasztalataim szerint függ attól, hogy reggel melyik lábbal keltünk. Aztán az is befolyásolja a mindenkori hangulatunkat, hogy indulás előtt milyen szemüveget biggyesztünk az orrunkra. Amennyiben a rózsaszín kerül a kezünkbe, rózsásan tekintünk a nagyvilágba. 

Meglátjuk az út mellett tarkálló vadvirágot, a gazdájuk után csaholó ebeket, a játszótéren homokozó, hintán éneklő gyerekeket. Örülünk az aranyló napsütésnek, beszívjuk az eső utáni föld és a frissen nyírt fű illatát. Rámosolygunk a járókelőkre... Ez sokakat annyira megzavar, hogy visszamosolyognak ránk. 

Azonban ha sötét annak a bizonyos szemüvegnek a lencséje, korántsem ilyen vidám a kép. Ebben az esetben az út mellett elszórt, szétdobált műanyag üveg ötlik a szemünkbe és a szél által kergetett nejlonzacskó. Utunkba akad egy behorpadt oldalú, kivert kutya, aki szomorú szemével könnyeket csal a miénkbe. Sérti a fülünket a hangos gyerekzsivaj, túl melegen tűz a nap és az arcunkig csapja a vizet a mellettünk elhaladó autó. Mogorván haladunk a célunk felé, és a körülöttünk lévő világ is haragos arcát mutatja. Nem tudunk hatni a természet erőire, mások viselkedésére, a a környezetünk minden rezdülésére. Azonban sokat tehetünk saját magunkért, ha reggel, ébredés után odafigyelünk, hogy melyik lábunk ér először földet. A szemüveg tekintetében pedig talán az a legjobb, ha mindig a rózsaszín van kéznél!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában