Fejlesztés

2023.08.07. 11:29

Szeretnék kihasználni Nógrád kedvező adottságait – összefogtak a települések

Kanyó Judit, Varsány polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Ipoly-völgye Európai Területi Együttműködési Társuláshoz tartozó települések polgármesterei összefogtak azért, hogy kidolgozzanak egy koncepciót, amelyben megfogalmazzák fejlesztési elképzeléseiket.

Lászlók Judit

Egy koncepciót dolgoznak ki, amelyben megfogalmazzák fejlesztési elképzeléseiket a település vezetői

Forrás: Facebook

 – Dr. Kiss Gábor geográfust, tájvédelmi és ökoturisztikai szakértőt kértük fel a stratégia elkészítésére – közölte Kanyó Judit. Hozzátette: a térség kedvező adottságait minél teljesebb mértékben szeretnék kihasználni. Előremutató és fenntartható fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

Mint írta: a terveik között szerepel egy tanösvény kialakítása Varsányban, valamint kerékpáros pihenő, szervízpont és kölcsönző létrehozása is. Kiemelte továbbá: az aktív turizmuson belül a kerékpározás népszerű és tömeges szabadidő eltöltési mód, amely rendkívül dinamikusan fejlődik. Fontos továbbá, az Ipoly folyó szlovákiai szakaszán az evezéshez szükséges feltételek fejlesztése. Emellett hangsúlyozta: több településen látogatóközpontok épülnek a meglévő attrakciók bemutatására. Szabadtéri színpadokat alakítanak ki, amelyek regionális rendezvények helyszínei lesznek. Nógrádsipek pedig erdei iskola kialakítását tervezi.

– A közeljövőben valamennyi helyszínt bejárunk, hogy a terveket egyeztessük. A megvalósítás érdekében Interreg pályázatot nyújtunk be – fogalmazott a polgármester. Hozzáfűzte: hisznek abban, hogy átfogó, egységes, egymásra épülő fejlesztésekben kell gondolkodni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában