Hitélet

2023.08.15. 14:38

Személyi változások a Váci Egyházmegyénél, Nógrád több települése is érintett

Augusztus az egyházmegyei áthelyezések időszaka. A Váci Egyházmegye is közzétette a személyi változásokat, közülük jó pár érinti Nógrádot is.

Marton Zsolt váci megyéspüspök

Forrás: Nool.hu

Fotó: Havran Zoltán

Marton Zsolt váci megyéspüspök a következő személyi változásokról döntött: Tóth Pétert a karancslapujtői, a litkei, a karancskeszi és az egyházasgergei plébániára nevezte ki, plébánia szolgálati diakónussá. A korábban több nógrádi településen is szolgálatát ellátó Bezák Tamást kinevezte a Váci kerület esperesévé.

Augusztus 1-jei hatállyal kinevezte Szabó Gábort Balassagyarmat-Főplébániára, Ipolyszög fíliával, káplánnak. Minden más feladata megtartása mellett, felmentette Balogh Lászlót a nógrádmegyeri (Magyargéc filiával) és a sóshartyáni (Kishartyán filiával) plébániák, plébániai kormányzói szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte a nógrádi plébánia plébánosává, a diósjenői és a berkenyei plébániák plébániai kormányzójává.

Szentelt ostya egy szertartáson
Fotó: Laufer László / Forrás: Nool.hu illuszráció

Felmentette Polcz Zoltánt a Balassagyarmat-Főplébánia kápláni szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte a nógrádmegyeri plébánia (Magyargéc filiával) és a sóshartyáni plébánia (Kishartyán filiával) plébániai kormányzójává.

Minden más feladata megtartása mellett, felmentette Laczkó Mihályt a nógrádi plébánia plébánosi, valamint a diósjenői és a berkenyei plébániák plébániai kormányzói szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte Pest vármegyébe a monori plébánia (Monorierdő, Vasad filiákkal, Bénye településsel) plébánosává.

Több település érintett a vármegyei határok mentén is

Felmentette Szabó József Lászlót a kemencei plébánia (Tésa filiával), a honti plébánia és a bernecebaráti plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte az újszászi plébánia (Szászberek filiával) plébánosává, valamint a zagyvarékasi plébánia plébániai kormányzójává.

Felmentette Rados Lászlót a nézsai plébánia (Alsópetény és Keszeg filiákkal) plébánosi szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte a kemencei plébánia (Tésa filiával) plébánosává, valamint Hont és Bernecebaráti plébániák plébániai kormányzójává.

A változások augusztusban, vagy szeptember 1-el lépnek életbe

Betegszabadságáról visszatérve, kinevezte Urr Zsolt Ipolyt a nézsai plébánia (Alsópetény és Keszeg filiákkal) plébánosává. Minden más feladata megtartása mellett, felmentette Tóth Ferencet a szendehelyi plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól, minden más feladata megtartása mellett kinevezte Bezák Tamást a szendehelyi plébánia plébániai kormányzójává.

Kinevezte Kovács Zsoltot a Vác-Alsóváros (Erdőkürt filiával) és Vác-Felsőváros kisegítő lelkészévé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában