Egészség

2023.08.08. 10:09

Számos témát érintettek az asztmás betegeknek szóló mátranováki előadáson

Az asztmával kapcsolatos kérdésekről, ehhez kapcsolódóan a táplálkozásról és a vízfogyasztás fontosságáról is szó esett azon az előadáson, amit élő közvetítésen keresztül is nyomon követhettek az érdeklődők.

Gulyás Edina

Élő közvetítésen keresztül is nyomon követhettek az előadást az érdeklődők

Forrás: Beküldött fotó

Nem csak személyesen, hanem élő közvetítésen keresztül is nyomon követhették az érdeklődők az Asztma-LÉT Egyesület által szervezett előadást, aminek a napokban a helyi Május 1. Művelődési Ház adott otthont. 

A résztvevők megkóstolhatták azt a cukormentes almás, epres, citromos turmixot is, amit a helyszínen Buj József dietetikus készített. Az előadáson többek között szó esett az asztmás rohamok elkerülése miatt orvosilag indokolt diétákról, a súlyvesztés előnyeiről és nehézségeiről, a máj védelméről, továbbá a májméregtelenítés és a vízfogyasztás fontosságáról is. Licskóné Balogh Sarolta, az egyesület elnöke tájékoztatta a témában az érdeklődőket, aki beszélt az allergiás asztma esetén javasolt keresztreakciók figyelembevételéről is. 

– Buj József felhívta a figyelmet a kólafogyasztás káros hatásaira és a tüdőrákos betegek számára javasolt étrendről is beszélt – fogalmazott Licskóné Balogh Sarolta, aki azt is elmondta, hogy a jövőben is rendszeresen tartanak majd hasonló programokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában