Kitüntetések

2023.08.19. 13:43

Nógrádiak munkáját is elismerték az ünnepen, a Belügyminisztériumban öt embert tüntettek ki

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adtak át a napokban. A díjazottak sorában nógrádiakat is találunk.

Gulyás Edina

Augusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adtak át a Belügyminisztériumban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Mónus Márton, MTI

Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk alkalmából a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta dr. Tóth Viktória neurológusnak, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház, Neurológia-Stroke Osztály osztályvezető főorvosának példás felkészültséggel és hivatástudattal végzett szakmai munkája elismeréseként.

Meló Ferenc, a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium nyugalmazott igazgatója a magyar arany érdemkereszt polgári tagozatát vehette át több évtizedes példaértékű pedagógiai és közösségépítő munkájáért.

Településvezetőket is díjaztak

A magyar ezüst érdemkereszt polgári tagozatát Nagy Attiláné, Kisbágyon polgármestere és falugondnoka több évtizedes közszolgálati pályafutása és eredményes településvezetői munkájáért kapta meg. Ugyanezt a kitüntetést vehette át Szabó Mihály, Palotás polgármestere, a Dél-Nógrádi Önkormányzatok Egyesületének elnöke is több mint két és fél évtizedes településvezetői munkája, a térség fejlesztése iránt elkötelezett tevékenysége elismeréseként. 

Szuha község érdekében végzett, színvonalas településvezetői munkájáért Tóth Zoltán István polgármestert szintén a magyar ezüst érdemkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában