Kontyos házak

2023.08.01. 14:36

Már csak ma lehet jelentkezni a szúpataki értékmentő munkára

Gulyás Edina

Lázasan készülnek az idei táborra az Aszú-völgyi Palócok Egyesület tagjai. Annak során újabb palóc kontyos ház újul meg Szúpatakon a Nagyapám Háza programban. 

– Mi már lázasan készülünk az idei Nagyapám Háza Mester-Inas képzésre. Nagy örömünkre szépen gyarapszik az önkéntes jelentkezők száma is, de még akad pár szabad helyünk a táborozni vágyók számára – adta hírül közösségi oldalán az Aszú-völgyi Palócok Egyesület. Hozzátették: elsősorban azokat várják az önkéntes munkára, akiket érdekel hogyan kell egy régi parasztházzal bánni, szeretnének egy kis időt eltölteni egy festői szépségű vidéken és nem félnek bepiszkolni a kezüket. 

A bejegyzés szerint azokat is várják, akik nem tudnak egy teljes hétig részt venni az értékmentő munkában, akár két, három napra is jelentkezhetnek. Azonban már csak ma lehet jelentkezni a táborba. 

A Bátonyterenye szúpataki településrészén található palóc kontyos házak megmentéséért alakult egyesület tavaly sikeresen pályázott a Nagyapám Háza programra. Ennek köszönhetően már az előző évben elkezdődött az értékmentő munka, ami az önkéntesek segítségével idén is folytatódik.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában